2-3 dagars leveranstid | Klarna/Swish | 30 dagars öppet köp

INSPIRATION


Jennie Dahlén

Jennie Dahlén är kreatör som håller föreläsningar, workshops och kurser inom hållbart mode. Hon har även skrivit en bok tillsammans med Johanna Leymann  "Slow fashion - din guide till smart och hållbart mode och Klä barnen - växa, ärva, fixa, laga". 
Jennie har gjort ett par videos på hur du kan laga jeans på ett kreativt, eller bara effektivt sätt. Hon har även tagit fram ett kit för lagningar som du kan köpa här.

Jennies lagningskit

Jennie har tagit fram ett speciellt lagningskit för Nimble Patch´s kunder. Allt för att du ska kunna laga dina jeans på ett så kreativt sätt som möjligt.Film om hur du lagar hål på knäna

Här visar Jennie hur du på två olika sätt kan laga trasiga knä genom att sy för hand. Bl.a. genom den Japanska metoden Sashiko.


INSPIRATION

Emelie Norberg, är hållbarhetsprofil med inriktning secondhand, klädvård, sömnad och remake. Hon blev nominerad till Sveriges Second Hand Profil 2023 av Erikshjälpen. Här får du tips av henne på hur du kan göra en snygg re-make av jeans!

Emelie´s remake

Vi skickade 2 par trasiga jeans till Emelie för en re-make. Hon skapade ett snyggt set med kjol och topp. 
Se här hur hon gjorde!


Det mest hållbara och klimatsmarta sättet, är att förlänga livet kläder som redan är producerade. Genom att fördubbla ett plaggs livslängd, eller använda det dubbelt så många gånger, minskar klimatpåverkan med 49%.
Det är just det, vi vill att ni ska göra med jeans. Jeans är ett plagg som kan användas på så många sätt och i så många variationer. Det kan vara löst och ledigt, men också uppklätt och elegant.
Det går att göra lagningar som inte syns, eller om en hellre föredrar det, lagningar som visar att du har tagit hand om ditt plagg och kanske dessutom ger ett personligt uttryck.  • Paljetter på fickorna för att dölja hål
  • Textiltryck för att dölja fläckar
  • Sy fast ett tyg i kontrasttyg, eller matchande, under hålet på knäet
  • Sy fast en patch över ett hål
  • Gör ett nytt mönster av tex broderigarn över ett hål och skapa ett eget mönster