2-3 dagars leveranstid | Klarna/Swish | Öppet köp


Svensk produktion

All vår produktion sker i Sverige. Vi har korta led från inköp av materialet i Göteborg och Vänersborg till våra två ateljeér vi arbetar med i Malmö och Mellerud.

För oss är den sociala hållbarheten är lika viktig som miljömässig hållbarhet. Idag står nästan 15% av utlandsfödda kvinnor utanför arbetsmarknaden, vilket kan jämföras med att knappt 3% av svenskfödda kvinnor saknar anställning. Detta är inte bara ett problem för kvinnorna själva, det är också en förlust för samhället.  Genom vårt arbete med YallaTrappan och YallaMellerud, som är arbetsintegrerade sociala företag och kvinnokooperativ, tror vi på att stärka utlandsfödda kvinnors möjlighet att komma in på arbetsmarknaden genom anställning eller entreprenörskap.

Den sociala påverkan inom den textila sektorn har stor potential. Med ökad insamling, sortering och återbruk av textil, räknar man med att textilsektorn kan skapa upp mot 120 000 nya jobb i Europa.* I Nederländerna visar forskning på, att genom att fokusera på reparation, återanvändning och återförsäljning skulle detta potentiellt leda till en ökning med 25 % fler jobb.

*Source: SITRA (2021) How does the Circular Economy change jobs in Europe?
Yalla Mellerud,  Vänersborg


I Mellerud ligger vår första produktionsenhet, en liten sömnadsateljé med ett fåtal sömmerskor. Det är en ekonomisk förening, med målet att kvinnorna ska gå från arbetsträning till anställning. 

Det är här alla våra lagningstjänster utförs, men även en del av vår produktion.

Yalla Trappan, Malmö

Yalla Trappan startade 2010 och är ett kvinnokooperativ. De har idag runt 50 anställda inom 3 olika verksamheter. Deras sömnadsateljé är välrenommerad och har genom åren arbetat med såväl H&M som IKEA.

Ateljen ligger precis runt hörnet från Nimble Patch´s kontor så det är väldigt lokal produktion.

I ateljén i Mellerud jobbar Seham. Hon kom till Sverige med sin familj, efter att ha flytt kriget i Syrien. 

Hon jobbade där som syslöjdslärare och har varit väldigt drivande i arbetet i ateljén och är en fantastiskt sömmerska. 

I ateljén finns en stor maskinpark med symaskiner för all sorts lagning och sömnad.