2-3 dagars leveranstid | Klarna/Swish | Öppet köp

SLITSTARKA BARNJEANS

För att se hur våra jeans med cordura® står sig i slitstyrka mot nyproducerade och secondhandjeans valde vi att göra ett test i slitstyrka.

Vi valde att inte jämföra oss med något specifikt varumärke - utan valde istället ett nyproducerat jeanstyg och en secondhandbyxa. Vi använder oss idag av 3 olika cordura® tyger och valde att testa det som vi tror har den LÄGSTA slitstyrkan. 

Testet, som utfördes av RISE Testinstitut i Sverige, är ett nötningstest (SS-EN ISO 12947-2:2017, 9 kPa) där man testar hur slitstarkt ett material är genom att utsätta det för en viss belastning och rörelse i en standardiserad testmetod, Martindale Abrasion.


rESULTATET

13,5 gånger mer slitstark

än en nyproducerad jeansbyxa/denimtyg

93 % billigare

än en nyproducerad jeansbyxa


49% lägre klimatpåverkan

än en nyproducerad jeansbyxaNimble Patch® byxan klarade hela 680 000 varv i testet, jämfört med 

- det nyproducerade denimtyget på 50 000 varv

- secondhandbyxan på 45 000 varv

Det betyder alltså att Nimble Patch® byxan med cordura® patchen är  13,5 gånger mer slitstark än den nya byxan/nyproducerat denimtyg.Nimble Patch® jeansen blir betydligt billigare än ett par nyproducerade barnjeans. 

Om man tittar på priset ifht slitstyrka innebär det att en Nimble Patch® byxa med cordura® är hela 93% billigare än ett par nyproducerade barnjeans. Detta för att slitstyrkan är så pass hög på cordura® tyget.

(Vi jämförde vårt pris 299 kr med de stora kedjorna och fick fram ett snittpris på 328 kr. )


Nimble Patch® byxan med cordura är 62% billigare än ett par barnjeans köpta på secondhand (80kr). De är också 15 gånger mer slitstarka än ett par använda jeans i 100% bomull.

Detta innebär att det faktiskt inte är billigare att köpa ett par barnjeans secondhand, jämfört med ett par uppgraderade Nimble Patch® jeans. Om vi leker med att priset på en secondhandbyxa skulle vara 50 kr istället, är Nimble Patch® jeansen fortfarande 59% billigare pga sin slitstyrka och långa livslängd.

(För secondhand fick vi fram ett snittpris på 80 kr på motsvarande märken och i bra kvalitet jämfört med vårt pris 299 kr.)


Om man tittar på klimatpåverkan, så har Nimble Patch® byxan minst 49% lägre klimatpåverkan än en nyproducerad jeansbyxa. Denna siffran är framtagen av Mista Future Fashion och baserad på att ett plagg används dubbelt så många gånger som genomsnittet.

Läs hela rapporten härDet nyproducerade jeanstyget vi testade väger 350gsm och har en komposition på 98% bomull och 2% elastan. Detta är en vanlig fiberkombination av denim för jeans. Tyget vi testade är något kraftigare och mer slitstarkt än det tyg som används i väldigt stretchiga barnjeans som tex leggings mm.

Secondhandbyxan vi testade var en byxa i använt, men helt skick och har kompositionen 100% bomull. Det vill säga ingen fiberblandning vilket ger tyget en bättre slitstyrka än om det varit uppblandat med tex elastan.

Cordura® materialet  i vår patch väger 340 gsm och har en komposition på 59 % Bomull, 20% Cordura® nylon, 19% Polyester och 2% elastan. 
Detta tyget använder vi på de flesta av våra byxor (mörkblått och svart).