Vision & mission

Cirkulära flöden

Vi vill hjälpa föräldrar att tänka cirkulärt och göra medvetna val som bidrar till en hållbar värld. Vår affärsidé är att skapa cirkulära produkter och tjänster, i samverkan partners, med målet att bidra till hållbar konsumtion. Med hållbart menar vi att vi återanvänder produkter som redan finns och förlänger livet på dem, istället för att producera nytt. Många av oss småbarnsföräldrar är idag väldigt duktiga på att tänka hållbart och försöker ta hand om våra och barnens plagg. Men det är inte alla som har tid eller för den delen kunskap att laga sina kläder, även om en önskar det. Vi vill göra det enkelt att handla barnkläder med gott samvete.

Längre livslängd, minskad miljöpåverkan och social hållbarhet

Vi på Nimble Patch vill inte bara att våra jeans ska leva länge, utan även att alla jeans som redan producerats ute i världen ska få ett extra liv. Inga kläder ska hamna i avfallet, de är en värdefull resurs. Vi samlar in trasiga barnjeans, som annars hade slängts. Hos oss hittar du jeans som fått nytt liv och uppdaterats med Nimble Patchs förstärkta knän och benslut – allt för att jeansen ska hålla längre under sitt andra liv.

Vi är stolta över vår verksamhet och våra produkter, som bygger på återanvändning, redesign och cirkularitet. Men även social hållbarhet är viktig för oss. Vi jobbar med en arbetsintegrerande social verksamhet, Yalla Mellerud, vars mål är att få in kvinnor på arbetsmarknaden. Utlandsfödda kvinnor är idag den grupp som står längst från arbetsmarknaden och självklart vill vi att alla kvinnor i Sverige ska ha möjlighet till egenförsörjning.

För oss är det viktigt att lämna ett positivt avtryck och inspirera andra att bli mer klimatsmarta och ansvarstagande. Och ju fler byxor vi säljer, desto mer jeans återanvänds i circulära flöden och dessutom hjälper vi kvinnor in i arbetslivet. Så genom att köpa byxor av oss gör du både en miljöinsats och stöttar kvinnor att utvecklas och ta sig in på arbetsmarknaden.

                                                                                                                                                                                                                                            (Källa: Mistra future fashion report, design for circularity)