Kvaliteten på våra byxor

Våra byxor har haft ett liv innan och hur kan du som kund veta att du får en byxa som "håller måttet"?

Alla våra byxor genomgår en kvalitetskontroll för att säkerställa att de uppfyller våra krav på vad som är okej slitage eller inte. Eftersom byxorna är pre-loved har de haft ett liv och lite slitage är ett måste. Men de ska inte vara trasiga eller ha stora fläckar. De får heller inte vara sladdriga i tyget på ställen som är utsatta för slitage, tex i grenen eller baken. Slitna benavslut sorterar vi även bort, men går byxan att använda med förlängningsfunktionen så kan dessa byxor användas (beror på hur brett benavslutet är).

Hur går kvalitetskontrollen till då?

När byxorna har levererats från sorteringsanläggningen, gör vi ytterligare en finsortering för att se att inget par har kommit igenom nålsögat i sorteringen. Sedan tvättas alla byxor innan de ska sys om. Där tittar vi även igenom så att knappar och dragkedjor fungerar. Vi kontrollerar även justeringsbandet i midjan, är det allt för slitet så byts det ut.


Men under dessa 1,5 år vi har funnits, så har det såklart kommit förbi någon byxa som inte klarat vår kvalitetskontroll, men som ändå blivit lagade med vår remake och cordura tyg. För att dessa inte ska gå till spillo, har vi gjort en kollektion där vi säljer dessa byxor till ett rabatterat pris. Se byxorna