2-3 dagars leveranstid | Klarna/Swish | Öppet köp

Storleksguide

Att hitta rätt storlek till barnet beror såklart på flera faktorer. Men en tumregel är att ungefär så lång (i centimeter) som barnet är, den storleken ( i centilong) har det.När det gäller byxor så kan en generellt säga att bensluten ska inte hamna så att barnet går på dem. Men de ska såklart heller inte vara för korta, så att benslutet hamnar lång ovanför foten när de sitter, kryper och leker. 

Men det viktigaste är att byxorna ska vara sköna och att det inte stramar i stussen och midjan. Om du är osäker på storleken kan du mäta midjan. Det kan såklart vara så att midjan är smal och benen är långa, då finns det risk att byxorna blir lite korta. De flesta byxorna har däremot ett justeringsband i midjan så att det går att dra åt och få den smalare.

Passform

Vi gör vår uppgradering på många olika märken och modeller och alla har sin egen design och passform. Varje byxa är den andra olika, så därför är det svårt att ge en generell guide till våra modeller. Men i stort delar vi in de i tre passformer; Slim fit, Regular fit och Loose fit. Ofta baserar vi detta på hur byxan i sig själv är märkt från varumärket (men det händer att vi inte delar deras åsikt och benämner byxan med något annat.)

Slim fit
Det som oftast karakteriserar slim fit är att det är mycket stretch/elastan i byxan. De är tighta från låret ner till benavslutet och oftast lite kortare i benen.

Se sortimentet

Regular fit
Bland regular fit hittar du modeller som är raka från knäet ner, lösare byxor med något avsmalnande ben och flared eller bootcut.

Se sortimentet

Loose fit
Loosefit täcker många modeller. Allt från joggermodeller med dragsko i benavslutet till baggy jeans och cargo jeans.

Se sortimentet