Om Nimble Patch

Idén föddes för några år sedan. Vi såg ett behov av en byxa som håller länge. Både kvalitetsmässigt, men även ur ett hållbarhetsperspektiv. Konsumtionstakten har ökat oroväckande de senaste decennierna och nyproduktion av kläder är en av våra värsta miljöbovar. Ett enkelt sätt att minska miljöpåverkan är att laga de plagg som redan finns. Reduce, reuse och redesign!

Vi tänkte – kan vi göra något som gör det enklare för dig som konsument att välja rätt för vår planets skull?

Svaret blev: -”Ja, det kan vi faktiskt!”. Och Nimble Patch startades!

Vi samlar in barnjeans som inte går att sälja second hand och sätter förstärkningsmaterial på knän och benslut för att byxan ska hålla längre. Många av våra byxor har dessutom en nedläggningsfunktion som gör att den enkelt kan förlängas med 3 cm (varierar mellan olika modeller).

Vi lagar och förädlar byxorna i en skrädderiverkstad. Det är jeans från välkända varumärken, som redan haft ett liv. Byxorna har ofta trasiga knän, men efter vår lagning håller de minst ett "jeansliv" till! Snygg upcycling ger hållbara barnkläder.

Nimble Patch mål

Vårt mål

Det viktiga för oss är att byxan får en lång livslängd. Vårt mål är inte att omsätta så många byxor som möjligt - utan att omsätta varje byxa så många gånger som möjligt. När ditt barn är klar med den så går den förhoppningsvis vidare till nästa barn! Kanske syskon, släkt eller vänner. Ju fler barn som använder samma par desto bättre för miljön – och framtida generationer.