Snabb leverans

Aktuellt

2021-05-26

Denimjeans

Ordet denim kommer ursprungligen ifrån det franska ”sergé de Nîmes”. Sergé betyder kypert (twill på engelska) alltså kyperttyg från Nîmes. Kypert är namnet på den vävkonstruktion som är typisk för denimtyger och känns igen på det diagonala mönstret. Jeans är också ett ord med ursprung från en stad, nämligen Italienska Genua.

Idag tillverkas de flesta denimtyger av bomull ibland med inslag av elastan och/eller lite polyester. Den blå indigofärgen på varpen är oftast infärgad med syntetisk färg medan inslagen är vita så att slitningar accentueras med tiden.


2021-05-22

Miljösmart skötsel

Dina Nimble Patch-jeans har ju redan levt ett liv hos en annan kille eller tjej som har använt och tvättat sitt plagg många gånger, numera ditt. Det fina är ju att plagget har krympt färdigt och risken för avfärgning i tvätt är minimal.

Tvätta dina plagg först när det verkligen behövs. I Sverige är det många som tvättar sina kläder onödigt ofta istället för att kanske bara ta bort fläckar. Men när det är dags så tvätta som vanligt i maskin runt 40 grader och torka. Det är lätt att ta för mycket tvättmedel så dosera rätt i förhållande till tvättvikt och vattnets mjuk-/hårdhet. Läs på tvättmedelspaketet.

Vi tycker att sköljmedel är onödigt och inte särskilt miljövänligt så hoppa över det. Byxorna är ju redan mjuka och sköna från början.

Fortsätt sen att glädjas åt din Nimble Patch-byxa igen och igen och igen…
Läs mer om hur du sköter om dina kläder här.


2021-05-20

Tack till Svalorna i Lund, som gav oss överblivet material som vi kan använda till vår remake produktion. Remake kollektionen hittar du här.
Svalorna arbetar med att bekämpa fattigdom och de orsaker som skapar förtryck och exkludering. 


2021-04-28

Nimble Patch uppmärksammas i Habit nr 2 2021. Läs mer


2021-04-20

Nimble Patch omnämns i Hemmets veckotidning nr 16 2021:


2021-03-19

Full aktivitet på vårt lager. Vår kvalitets- och logistikchef Lisa packar Nimble Patch byxor, som får ett nytt spännande liv hos nya ägare.  Länge leve jeansen!  


2021-03-01

F/Act Movement jobbar med 62 F/Activister som under 9 månader endast får konsumera cirkulärt. Självklart är vi med på resan. Läs om oss och håll utkik efter Nimble Patch-testpiloter bland F/Activisterna på Instagram.


2021-02-25

Hagainitiativet, ett företagsnätverk som arbetar för att minska näringslivets klimatpåverkan, har valt ut Nimble Patch som ett bra exempel på cirkulär ekonomi. Läs mer        

                                


2021-02-23

Läs om Nimble Patch i Swedish Fashion Councils nyhetsbrev


2021-01-24

100 åtgärder för cirkulär omställning av Sverige
Regeringen har beslutat om den första handlingsplanen för cirkulär ekonomi och en långsiktig och hållbar omställning av samhället. Handlingsplanen innehåller drygt hundra åtgärder inom områden som industriomställning, materialförsörjning, teknikutveckling och avfallshantering. Läs mer


2021-01-18

Läs om Nimble Patch i Sydsvenskan


Läs mer här


2021-01-07

Finnish-Swedish Textile Circularity Day

Den 14 januari medverkar Nimble Patch vid Finnish-Swedish Circularity Day, ett digitalt seminarium. Målet med seminariet är att sprida resultat och information från de senaste projekten inom utveckling relaterad till Textil cirkularitet i Finland och Sverige. Evenamanget är arrangerat av Telaketju och NordicBio och är gratis och öppet för alla. 

Vi på Nimble Patch är glada att få presentera vårt koncept under den första tema delen; M1 Circular design and products som börjar kl 9.

Stort tack till Wargön Innovation som bjudit in oss till detta.

Läs mer om seminariet här

2021-01-01

Hur hållbara är dina jeans?
Har du tänkt på hur många liter vatten du kan spara om du köper jeans som redan haft ett liv, istället för nytillverkade? Det går åt ca 12 000 liter vatten och 1,5 kg kemikalier för att tillverka ett par jeans*. Dessutom sker 80% av ett plaggs klimatpåverkan under själva produktionen*. Det köps miljontals jeans i Sverige varje år, vilket får stora konsekvenser för vår planet. Tänk vilken effekt det skulle få om alla bytte ut ett kilo nyproducerade jeans mot ett kilo som redan haft ett liv! 

Många vill leva hållbart och gynna hållbar konsumtion -  och nu är det enklare än någonsin. Vi på Nimble Patch vill att det ska vara lika enkelt att köpa ett par pre-loved jeans, som det är att köpa nytillverkade!

* Naturvårdsverket

Hållbar konsumtion


2020-12-10 

Medverkan Nordiska Textilakademin
Den 8 december hade vi den stora äran att få presentera Nimble Patch ur ett cirkulärt företagsperspektiv för kursdeltagarna på Nordiska Textilakademin. Vi pratade om allt från affärsideér till utmaningar men självklart också möjligheter.

Kursdeltagarna är de första som tar examen från kursen ”Hållbarhetsutvecklare inom textil/mode”. En utbildning gjord för yrkesverksamma som på olika sätt vill ta nästa steg, som är starkt drivna och vill vara med och påverka branschen till en lägre klimatpåverkan.

Se vår film och lär dig mer om vårt arbete.


2020-11-23

Pressmeddelande: Smart lösning förlänger livet på barnbyxor
En av de vanligaste orsakerna till att barnjeans slängs är att de antingen fått hål på knäna eller blivit för korta för barnen. Då går de inte heller att säljas second hand. Nystartade Nimble Patch har en lösning på problemet och ger nytt liv till trasiga barnjeans. Med snyggt förstärkningsmaterial på knän och benslut får jeansen längre livslängd och kan bäras av fler. Läs mer