Hållbara förstärkningsmaterialFörstärkningsmaterial
Vi använder oss av två varianter av förstärkningsmaterial i våra byxor. Båda tygerna är blandningar av polyamid, bomull och elastan med denimutseende. Den ena är en Cordura® Denim och är ett lätt och stretchigt tyg men som tål en långt mer nötning än vanlig denim. Det har en slitstyrka på 80 000 varv i ett Martindale test, där man testar hur stor slitstyrka tyget har, motsvarande ca 40 gånger mer slitstarkt än vanlig denim. Det andra tyget vi använder oss av är ett kraftigt förstärkningsmaterial som klarar tester upp till 150 000 varv på Martindale testet, det vill säga det tål ännu mer slitage - upp till 75 gånger mer slitage än vanlig denim. Vi har även lagt till en ny Cordura® denim som är väldigt stretchigt. Många av jeansen vi får in har mycket elastan i sig så därför har vi valt att matcha det med ett tyg som ger bästa komforten för barnen. Detta tyget är upp till 10 gånger mer slitstarkt än vanlig denim. 

Nedan visar bilden 2 tyger som testats i Martindale testet, där man ser att en kraftig denim på 465 gram/m slitits sönder redan efter 2000 varv. Med våra förstärkningstyger på knäna och redesignade byxor kan barnen leka många, många gånger innan det går hål på knäna!


Vad är då ett förstärkningsmaterial?

Jo, det är ett tyg som har en fibersammansättning som gör att slitstyrkan blir väldigt hög. Cordura® innehåller polyamid (Nylon) som är ett väldigt starkt textilt material. Det används ibland tillsammans med bomull som ger ökad komfort och ett snyggt utseende. Cordura® används till arbetskläder som ska kunna klara hårt slitage och lång användningstid i tuffa miljöer. Perfekt för våra små minihjältar med andra ord! 


Nedläggningsfunktion

Har barnen vuxit över lovet? Inga problem! Med vår nedläggningsfunktion kan du enkelt förlänga vår byxa så att den passar en säsong till.
Sprätta upp den översta sömmen på insidan av benet. När det är gjort, har du enkelt förlängt byxan och behöver inte göra mer. Ditt barn kan nu leka vidare i sin favoritbyxa!

Du kan även se vår film om nedläggningsfunktionen: video 


Var produceras tygerna?

De förstärkningstyger vi använder är producerade av IBQ i Spanien samt Kipas i Turkiet. Vi försöker i den mån det går att köpa tyg som blir över vid annan produktion eller tyg som har förkastats av andra köpare pga färgavvikelse eller liknande. Men vi har även möjligheten att ibland köpa mindre kvantiteter om det inte finns något överblivet tyg, vilket gör det möjligt för oss att hålla en jämn produktion utan att producera upp en massa meter i onödan.